recept: Bécsi krumplisaláta, Kifőzde
Bécsi krumplisaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg krumpli,
1 fej lila hagyma,
1-2 zöldhagymaszár,
1 csipetnyi petrezselyemzöld,
0,5 dl olivaolaj,
2 evőkanál 20 %-os ecet,
2,5 dl leszűrt húsleves,
só, bors.


Olyan, mint a svájci krumplisaláta, de a bécsi változathoz (Erdäpfelsalat) a hagymát nyersen tesszük bele, csak a krumpli és a húsleves forró:
Alaposan megsikáljuk, és enyhén sós vízben héjában megfőzzük a krumplit.
Egy lábosban összekeverjük az ecetet, a húslevest, és 5 percig hagyjuk csendesen forrni.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, majd még melegen egy tálra helyezzük, rátesszük az apróra vágott hagymát, és leöntjük a szósszal. Hagyjuk pihenni 5 percet, és amikor a krumpli magába szívta a levet, megsózzuk, borsozzuk, pár kanál olajat is öntünk rá, és nagyon óvatosan összekeverjük.
Apróra vágott zöldhagymaszárral és petrezselyemzölddel díszítjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Eredeti osztrák recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.14. Utoljára frissítve: 2008.08.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 19:20:40 - 2.63)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez