Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg krumpli, 1 fej lila hagyma, 1-2 zöldhagymaszár, 1 csipetnyi petrezselyemzöld, 0,5 dl olivaolaj, 2 evőkanál 20 %-os ecet, 2,5 dl leszűrt húsleves, só, bors. |
Olyan, mint a svájci krumplisaláta, de a bécsi változathoz (Erdäpfelsalat) a hagymát nyersen tesszük bele, csak a krumpli és a húsleves forró: Alaposan megsikáljuk, és enyhén sós vízben héjában megfőzzük a krumplit. Egy lábosban összekeverjük az ecetet, a húslevest, és 5 percig hagyjuk csendesen forrni. A megfőtt krumplit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, majd még melegen egy tálra helyezzük, rátesszük az apróra vágott hagymát, és leöntjük a szósszal. Hagyjuk pihenni 5 percet, és amikor a krumpli magába szívta a levet, megsózzuk, borsozzuk, pár kanál olajat is öntünk rá, és nagyon óvatosan összekeverjük. Apróra vágott zöldhagymaszárral és petrezselyemzölddel díszítjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |